Skip to content

Recursos gratuïts (I): Música i So

🦈 Steven Spielberg una vegada va dir que la meitat de l'èxit de la pel·lícula Tauró es devia a la banda sonora. Estem parlant de ni més ni menys que John Williams, un dels compositors, sinó el més famós, de bandes sonores de la història.

🎹 En el món dels videojocs, la música i els efectes de so juguen un paper importantíssim. Us imagineu el joc de Super Mario Bros o Tetris sense so? En altres casos, la música ajuda a crear una atmosfera única, creant emocions o sensacions que encaixen a la perfecció amb l'ambientació del joc Un exemple? Heu escoltant la música de The Last Of Us de Gustavo Santaolalla. Impressionant. I que em dieu de la cover de «Take on Em» de la protagonista en The Last of Us 2. Wow!

⚔️ Segur que tenim per ací algun fan de Final Fantasy X. Una saga amb molts elogis a la seua banda sonora. En referències us deixem un enllaç al tema «To Zanarkand» del desé lliurament.

🧰 No ens oblidem dels efectes de so. Parlarem d'ells més endavant. Mentrestant us deixem diverses pàgines amb recursos gratuïts amb loops i efectes que podeu usar en els vostres projectes,

https://freesound.org/
https://freesfx.co.uk/
https://www.newgrounds.com/
https://sampleswap.org/ (8.6GB de loops y sonidos)
https://incompetech.com/music/
https://www.playonloop.com/sound-effects-for-videos/
http://dig.ccmixter.org/games

ℹ️ Referencias
Tetris – https://youtu.be/wPKA1HlQTqM
Super Mario Bros – https://youtu.be/_9bB7r0M9kg
The Last of Us Main (Gustavo Santaolalla) – https://youtu.be/9kZJI43p_gs
Take on Me (The Last of Us 2) – https://youtu.be/NKeU1twQYX4
To Zanarkand (Final Fantasy X) – https://youtu.be/h-0G_FI61a8

👍 Queremos saber cuales son vuestras bandas sonoras favoritas 😊 Os esperamos para charlar sobre música y otros temas de videojuegos y apps en nuestro servidor de Discord. Puede entrar con está invitació.

va