Skip to content

🚀 Up! Steam3: STEAM CITY

La tercera edición de Up! Steam: STEAM CITY ha llegado a su fin. Hemos disfrutado muchísimo con todos los proyectos que se han presentado y os esperamos para la próxima edición.

Todo esto ha sido posible gracias al Consell Social de la Universitat Politècnica de València.

📣Notícies

📺 Videos

Resumen de Up! Steam 2
Resumen de Up! Steam 2
Acto de Inauguración
Acto de Inauguración
Finalistas Videojuegos
Finalistas Videojuegos
Finalistas Apps
Finalistas Apps

✌️ Competició

Dissenya un projecte, desenvolupa un prototip o crea una App que fomente la sostenibilitat i aconseguisca establir un equilibri entre el desenvolupament econòmic i la preservació del medi ambient, utilitzant la tecnologia, les enginyeries, l'arquitectura, les matemàtiques, l'art i la ciència per a millorar la qualitat de vida de les persones.

Si curses entre 5é de primària i 2n de batxiller (inclosos), crea un equip de 6 a 12 persones persones amb els teus companys/es de classe i desenvolupa un projecte, prototip o App per a participar en Up! Steam3 juntament amb el/la tutor/a de classe.

Volem veure del que sou capaces i capaços 🤩 🤩

🙌 Categories

Dreamers

Teniu una idea fantàstica? Creieu que podeu canviar el món? Els equips amb les millors idees competiran dins de la categoria «Dreamers». 

Però no val amb tenir una bona idea, heu d'argumentar per què i fer la millor presentació possible.

Sou dreamers i les vostres idees poden canviar el món, demostreu-ho.

 

Makers

Els equips Makers es taquen les mans, dissenyen i construeixen prototips, productes i serveis que fan que les nostres ciutats siguen més sostenibles, intel·ligents i respectuoses amb el medi ambient.

Els equips Makers fan un pas més enllà, experimenten i construeixen possibles solucions a problemes del dia a dia.

Coders

Voleu desenvolupar una pàgina web o una aplicació per al mòbil?  

Els equips Coders realitzen projectes on el component principal és la programació.

Dissenya aplicacions, desenvolupa pàgines web o algoritmes que ajuden a recollir dades, prendre decisions i millorar les condicions i operacions de les nostres ciutats.

🥇 Premis

ℹ️  OBLIGATORI publicar un vídeo presentació dels membres del vostre equip on explicareu el vostre projecte, la motivació, la seua finalitat, les eines utilitzades i per què contribueix a convertir la ciutat en una Smart City. Màxim 5 minuts!

🔝 Un jurat especialitzat decidirà els dos projectes finalistes de cada categoria tenint en consideració les bases de la convocatòria.

🎒 Tots els finalistes rebran una motxilla de Up! Steam3 i una visita guiada a l'ecosistema emprenedor StartUPV de la UPV.

🏅 Tots els participants rebran un diploma de participació.

Dreamers

Allibereu el potencial que porteu dins
 • Quadern digital per persona
 • Llapis 3D per a el/la docent
 • Motxilla de UP! Steam3 per persona
 • Visita guiada a StartupUPV
PREMIOS

Makers

Divertiu-vos construint i experimentant
 • Kit de Arduino per persona
 • Impressora 3D per a el/la docent
 • Motxilla de UP! Steam3 per persona
 • Visita guiada a StartupUPV
PREMIOS

Coders

Programeu les aplicacions del futur
 • Kit de teclat + ratolí + auriculars + estoreta per persona
 • iPad per a el/la docent
 • Motxilla de UP! Steam3 per persona
 • Visita guiada a StartupUPV
PREMIOS

📝 Bases del Campionat

Descàrrega les bases completes des d'aquest enllaç i llegeix atentament.

Participa en la nostra comunitat de Up! Steam ACÍ.. Pregunta tots els teus dubtes sobre el funcionament del campionat, rep ajuda per a posar en marxa el teu projecte i aconsegueix crear el teu projecte.

L'objectiu de STEAM CITY és el desenvolupament de productes, eines, prototips i espais que fomenten la sostenibilitat i transformen la ciutat en una Smart City.

En la competició Up! Steam3 els centres educatius han de presentar projectes que aconseguisquen establir un equilibri entre el desenvolupament econòmic i la preservació del medi ambient, utilitzant la tecnologia, les enginyeries, l'arquitectura, les matemàtiques, l'art i la ciència per a millorar la qualitat de vida de les persones.

Els equips participants podran presentar-se a una única categoria. No és possible que un mateix equip es presente a dues o més categories. No obstant això, els equips sí que poden canviar de categoria durant la competició si ho consideren oportú i avisant a l'organització.

Tria la categoria amb la qual vols participar per a fomentar els estudis i vocacions per les assignatures STEAM entre els teus companys.

La competició està dirigida a centres escolars de primària, secundària i batxillerat de tota la Comunitat Valenciana.

Cada centre educatiu pot presentar diferents equips per categoria. Cada equip ha d'estar compost entre 6 i 12 persones.Els equips han d'estar equilibrats en gènere en la seua composició, sent la portaveu una dona.

Els cursos que poden participar en la competició són els compresos entre 5é d'educació primària i 2n de batxiller (inclosos).

Existeixen tres categories dividides per edats i tipologia de projecte.

Existeixen tres categories diferents en STEAM CITY.

Els equips participants podran presentar-se a una única categoria. No és possible que un mateix equip es presente a dues o més categories. No obstant això, els equips sí que poden canviar de categoria durant la competició si ho consideren oportú i avisant a l'organització.

 1. Categoria DREAMERS: La categoria per als equips que realitzen un projecte d'ideació però sense executar-lo físicament. Teniu una idea fantàstica? Creieu que podeu canviar el món? Els equips amb les millors idees competiran dins de la categoria "Dreamers". Per a guanyar no sols heu de tindre una bona idea, heu d'argumentar per què és una bona idea i fer la millor presentació possible amb imatges o vídeos conceptuals de com seria en la realitat. Sou dreamers i les vostres idees poden canviar el món, així que demostreu-nos-ho. Exemples de projectes Dreamers:
  • Model 3D virtual d'un edifici intel·ligent amb sensors d'ocupació, CO₂, etc.
  • Simulació virtual d'un sistema automàtic d'il·luminació urbana.
  • Disseny conceptual d'un gadget que mesure el cost de la llum de la llar en temps real.
  • Render (imatge) d'un sistema de transport amb espais de treball compartits.
 2. Categoria MAKERSLa categoria per als equips que realitzen un projecte d'ideació i l'executen desenvolupant un prototip físic, una maqueta, un producte o una màquina. Els equips Makers es taquen les mans, dissenyen i construeixen prototips, productes i serveis que fan que les nostres ciutats siguen més sostenibles, intel·ligents i respectuoses amb el medi ambient. Els equips Makers fan un pas més enllà, experimenten i construeixen possibles solucions a problemes del dia a dia. Exemples de projectes Makers:
  • Prototip físic i funcional d'un semàfor intel·ligent per a millorar el trànsit de cotxes i transeünts.
  • Paperera funcional amb sensors d'ompliment per a notificar als tècnics de recollida de fems.
  • Màquines d'irrigació automàtica basades en sensors d'humitat.
  • Disseny i prototip físic d'un sistema de recollida d'aigua de pluja a les cases.
 3. Categoria CODERS: La categoria per als equips que realitzen un projecte de programació. Voleu desenvolupar una pàgina web o una aplicació per al mòbil? Aquesta és la vostra categoria. Els equips Coders realitzen projectes on el component principal és la programació. Dissenyaran aplicacions, desenvolupen pàgines web o algoritmes que ajudaran a recollir dades, prendre decisions i millorar les condicions i operacions de les nostres ciutats. Exemples de projectes Coders:
  • App per a donar informació sobre els punts de recollida de residus de la ciutat.
  • App per a aconseguir reduir la petjada de carboni de la ciutat.
  • App per a compartir cotxe (carsharing) en els viatges diaris al treball.
  • Pàgina web amb informació geogràfica de les zones amb major contaminació acústica.

Dins de cada categoria, els equips es dividiran per etapes educatives. Els diferents equips competiran únicament amb altres equips dins de la mateixa etapa educativa.

Etapes educatives:

 1. Primària:5é i 6é de Primària.
 2. Secundària:1r a 4t ESO.
 3. Batxillerat:1r i 2n Batxiller.

En cadascuna de les etapes educatives es triarà un equip guanyador per cada categoria (Dreamers, Makers i Coders), per la qual cosa hi haurà un total de 9 equips guanyadors, un per cada etapa i categoria.

1. Utilitza el següent formulari per a inscriure't en la competició.

La participació de l'alumnat de la Comunitat Valenciana serà en equip i sempre dins del centre educatiu al qual estiguen matriculats. Els equips es formaran seguint les següents premisses:

 • Cada centre pot presentar diversos equips per categoria.
 • Un mateix equip no es pot presentar a més d'una categoria.
 • Un tutor/a del centre educatiu pot dirigir tants equips com desitge.
 • Els equips tindran un nombre d'integrants limitat, entre 6 i 12 estudiants triats pels responsables designats pel centre per a liderar el projecte.
 • La participació femenina haurà de ser representativa.
 • El càrrec de portaveu de l'equip ha de residir en una dona.
 • Cada equip s'identificarà durant tot el concurs amb un nom que serà triat pels seus membres.

2. Entra en nostra comunitat amb aquesta invitació per a presentar-te, conéixer altres participants, rebre suport i resoldre tots els teus dubtes

Per al desenvolupament de projectes de STEAM CITY els centres educatius poden utilitzar un ampli ventall d'eines segons les seues necessitats, coneixements i capacitats, entre altres:

1. Programes i aplicacions de prototipat i disseny:

TinkerCad
Blender
AutoCAD
Photoshop
Gimp
Figma
Storyboard

2. Materials per al desenvolupament de prototips:

Maquetes o mock-ups
Materials reciclats
Impressió 3D

Programes i eines per al desenvolupament d'Apps funcionals:

AppInventor
Thunkable

4. Kits de desenvolupament de prototips

Arduino
Raspberry Pi

Per descomptat, durant tot el campionat pots participar en la nostra comunitat per a resoldre els teus dubtes i donar-te suport. Pots accedir a través d'aquest enllaç.

T'estem esperant 🤗 🤗

Una vegada desenvolupat i finalitzat el projecte, tots els equips han de realitzar un vídeo presentació dels integrants de l'equip on s'explique el projecte realitzat, la motivació, la seua finalitat, per què el seu projecte pot contribuir a convertir la ciutat en una Smart City, les eines utilitzades i mostrar el producte final. El vídeo tindrà una duració màxima de 5 minuts.

Els equips pujaran els vídeos acabats a la web de Up! Steam dins de les dates determinades. Una vegada finalitzat el període de publicació, començarà el període de votació pública, on qualsevol usuari, ja siga membre d'un equip, companys de classe, amics i/o familiars podran votar els projectes.

Un jurat especialitzat decidirà els dos projectes finalistes de cada categoria tenint en consideració les bases de la convocatòria. Els projectes guanyadors s'anunciaran en la cerimònia de clausura.

CATEGORIA DREAMERS
 • Quadern digital d'alta resolució amb bolígraf digital que envia els teus dissenys, idees i notes al teu ordinador, tauleta o mòbil per a cada integrant de l'equip guanyador.
 • Un Llapis 3D per a el/la docent
 • Una motxilla de Up! Steam3 per als integrants de l'equip.
 • Visita guiada a l'ecosistema emprenedor StartUPV de la UPV.
CATEGORIA MAKERS
 • Un kit de Arduino per a cada integrant de l'equip guanyador compost de sensors, actuadors, mòdul LCD, motor pas a pas, placa electrònica i font d'alimentació.
 • Una impressora 3D per a el/la docent
 • Una motxilla de Up! Steam3 per als integrants de l'equip.
 • Visita guiada a l'ecosistema emprenedor StartUPV de la UPV.
CATEGORIA CODERS
 • Un kit de coders per a cada integrant de l'equip guanyador compost de teclat professional amb retroiluminació d'alt rendiment, ratolí amb retroiluminació d'alta precisió a 3200 dpi, auriculars amb so immersiu i estoreta antilliscant de tela d'alta qualitat.
 • Un iPad per a el/la docent
 • Una motxilla de Up! Steam3 per als integrants de l'equip.
 • Visita guiada a l'ecosistema emprenedor StartUPV de la UPV.
FINALISTES EN TOTES LES CATEGORIES
 • Una motxilla de Up! Steam3 per a cada finalista.
 • Visita guiada a l'ecosistema emprenedor StartUPV de la UPV.
TOTS ELS PARTICIPANTS A més, els participants rebran:
 • Diploma Diploma de participació

Aquestes són les dates importants:

– Presentació i cerimònia d'inauguració: per determinar
– Webinars: per determinar
– Període de presentació de projectes: del 2 de Maig al 6 de Juny
– Període de votació popular: del 7 al 10 de Juny
- Anunci dels finalistes: 13 de Juny
– Cerimònia de clausura, comunicació de guanyadors i lliurament de premis: 16 de Junio

Després del lliurament de projectes s'obri el període de votació. La votació popular tindrà lloc entre els dies 7 i 10 de Juny. Tots els equips tindran l'oportunitat de donar difusió al seu projecte. La votació és oberta a tothom.

Tothom pot votar, companys, amics i familiars tindran l'oportunitat de donar suport als vostres projectes.

A més de tindre més visibilitat, si el teu equip guanya la votació popular us donarem UN PASSE D'OR directe a la final. Això significa que el teu equip serà directament un dels finalistes, independentment de la votació del jurat.

👍 Inscripció en STEAM CITY

Emplena el formulari d'inscripció

Utilitza el següent formulari per a inscriure't en la competició. Necessitaràs els noms dels participants, les edats i la categoria en la qual vols participar.

El període d'inscripció ha finalitzat.
Et esperem en la nostra comunitat 🤗

Entra en la nostra comunitat de Discord

Els nostres mentors t'estan esperant en la comunitat de Up! Steam. Entra, saluda, coneix altres participants i resol els teus dubtes tant tècnics com relatives a la competició

Desarrolla tu proyecto 🚀​

Ja esteu llestos per a començar a desenvolupar el vostre projecte. Estem ansiosos per descobrir tot el que podeu fer.

Apúntate a nuestra newsletter 📬

Mantente al día sobre herramientas, tecnologías y novedades en educación para sacar el máximo provecho en tus asignaturas STEAM.

Haz clic para ver un ejemplo de una edición de la newsletter.

va

Proyectos Dreamers (Ejemplos)

Proyectos Makers (Ejemplos)

Proyectos Coders (Ejemplos)