🚀 Up! Steam 2: Steam jam

La segunda edición de Up! Steam: Steam Jam ha llegado a su fin. Ha sido una competición llena de emociones con una gran cantidad y calidad de proyectos presentados tanto videojuegos como apps. Puedes ver los equipos ganadores y la lista de todos los proyectos presentados en los siguientes enlaces.

Todo esto ha sido posible gracias al Consejo Social de la Universitat Politècnica de València.

programa tu futuro con la upv

Què és STEAM JAM?

Arriba la segona edició de Up! Steam: Steam Jam

Una competició per a col·legis de tota la Comunitat Valenciana per a crear videojocs i aplicacions mòbils destinats a fomentar les assignatures STEAM de la mà de el Consell Social de la Universitat Politècnica de València.

Us ajudarem amb els vostres projectes i us ensenyarem a fer els primers passos en programació. Hem habilitat una eina de comunicació directa i en línia on podem parlar i resoldre qualsevol dubte. A més, podreu accedir a 6 webinars per a aprendre les bases de la programació, que quedaran gravats i disponibles per a tots els equips.

📣Notícies

📺 Videos

Resumen de Up! Steam 2
Resumen de Up! Steam 2
Acto de Inauguración
Acto de Inauguración
Finalistas Videojuegos
Finalistas Videojuegos
Finalistas Apps
Finalistas Apps

Competició

Dissenya, programa i crea un videojoc o una App capaç d'estimular les assignatures STEAM entre els teus companys.

Crea un equip de 2 a 12 persones amb els teus companys de classe o amb els teus alumnes si eres docent. Les edats permeses estan entre els 10 i 16 anys i els equips han de ser liderats per una dona.

Els equips tenen llibertat per a triar les eines per a desenvolupar els videojocs i les Apps.

Tens experiència amb Scratch o AppInventor? Perfecte! 👍

T'atreveixes amb Unity? Wow! 🙌

Volem veure el que sou capaços de crear 🤩

programadoras

🥇 Premis

Tots els videojocs i Apps creats es posaran en una plataforma per a ser testats i votats per tots segons 5 criteris (imprescindible fer un vídeo presentació del teu joc o App per a ser avaluat).

Els top 10 passaran a la final on un jurat tindrà l'última paraula.

Els guanyadors rebran un premi per persona i a més, els equips del Videojoc i l'App guanyadora s'emportaran una Play Station 5 nova a casa!

Los equipos ganadores, finalistas y las menciones especiales se llevarán una copia por equipo del juego «Summer in Mara» del estudio Chibig.

Todos los participantes también son ganadores 😍  y recibirán una camiseta de la competición y un diploma de participación.

🥇 Premis

Tots els videojocs i Apps creats es posaran en una plataforma per a ser testats i votats per tots segons 5 criteris (imprescindible fer un vídeo presentació del teu joc o App per a ser avaluat).

Els top 10 passaran a la final on un jurat tindrà l'última paraula.

Els guanyadors rebran un premi per persona i a més, els equips del Videojoc i l'App guanyadora s'emportaran una Play Station 5 nova a casa!

Los equipos ganadores, finalistas y las menciones especiales se llevarán una copia por equipo del juego «Summer in Mara» del estudio Chibig.

Todos los participantes también son ganadores 😍  y recibirán una camiseta de la competición y un diploma de participación.

📝 Bases del Campionat

Llig atentament les bases del campionat. Pots descarregar-te les bases completes des d'aquest enllaç.

Participa en la nostra comunitat de Up!Steam ACÍ on podràs preguntar tots els teus dubtes sobre el funcionament del campionat, rebre ajuda per a posar en marxa el teu projecte i aconseguir crear el teu projecte.

El campionat de STEAM JAM consisteix a inventar, desenvolupar i programar videojocs o aplicacions mòbils originals i creatives que fomenten les carreres científic-tecnològiques per a aproximar la ciència, la tecnologia, l'enginyeria, l'art i les matemàtiques als joves.

Hi ha dues categories de projectes que pots desenvolupar:

- Videojocs

- Aplicacions mòbils

Tria la categoria amb la qual vols participar per a fomentar els estudis i vocacions per les assignatures STEAM entre els teus companys.

El videojoc i l'App mes populars tindran premi!

Centres educatius de tota la Comunitat Valenciana. Cada centre pot presentar diversos* equips per categoria (videojocs o Apps).

Els equips poden estar compostos de 2 a 12 estudiants amb edats compreses entre els 10 als 16 anys liderats per una dona.

* En cas de voler presentar més de 3 equips per categoria s'ha de consultar cridant a Escola de Ciència al 963811506 de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30.

 

1. Emplena aquest formulari per a inscriure al teu equip: Termini d'inscripció finalitzat

També pots registrar el teu equip enviant un email a la següent adreça incloent: hola@upsteam.es

- Nom complet del docent
- Dades de contacte del docent
- Dades de contacte del centre educatiu
- Nom dels equips
- Categories seleccionades
- Noms i edats dels participants

2. Entra en la nostra comunitat de Discord amb aquesta invitació per a presentar-te, conéixer altres participates, rebre suport i resoldre tots els teus dubtes.

El llenguatge de programació recomanat per al desenvolupament de videojocs és Scratch 3.0 i l'eina per a realitzar Apps és AppInventor.

Scratch és un llenguatge de programació gratuït que compta amb una comunitat on-line on es poden crear històries interactives, jocs i animacions.

No obstant això, es pot realitzar la programació en qualsevol altra plataforma (per exemple GameMaker o Unity) o llenguatge de programació, sempre que permeta la seua exportació a HTML5 per a ser executat en un navegador web compatible amb Chrome.

Per descomptat, durant tot el campionat s'habilita una plataforma de comunicació en Discord per a resoldre els teus dubtes i donar-te suport. Pots accedir a través d'aquest enllaç.

T'estem esperant 🤗

Després d'obtindre el rànquing final dels projectes, el jurat decidirà el projecte guanyador de cada categoria format per un equip de jutges pertanyents al consell social i persones rellevants del món dels videojocs i de les STEAM de València. L'equip que obtinga la mitjana més alta entre totes les categories s'emportarà el premi del campionat. El rànquing final en cada categoria es podrà consultar quan acabe el període de votació oberta al públic. Cada projecte serà avaluat segons cinc criteris:

1. Excel·lència: Els equips han d'aspirar a aconseguir l'excel·lència acadèmica en el desenvolupament dels projectes. Es valora la cerca de la informació, els mètodes seguits, l'aplicació dels objectius proposats en el context de les branques de STEAM, els arguments presentats, l'experimentació i els resultats aconseguits.

2. Innovació: Apostem pels projectes innovadors, creatius; que proporcionen una cosa diferent, arriscada i transgressora.

3. Disseny: No hem d'oblidar-nos de buscar la millor experiència d'usuari (UX) possible. Valorem l'apartat gràfic, el disseny dels elements de la interfície d'usuari i els gràfics, tant per a aplicacions com per a videojocs.

4. Tècnica: Volem premiar les habilitats tècniques dels participants, la manera de definir el projecte i com s'ha implementat.

5. Presentació: Tan important és tindre un bon projecte com saber presentar-ho. Avaluem la pàgina del projecte, la documentació i el disseny. Imprescindible el vídeo presentació; volem que causeu un gran impacte.

Els guanyadors rebran un premi individual i una consola PS5 per equip. A més tots els participants rebran una samarreta de la Steam Jam.

Aquestes són les dates importants:

– Termini d'inscripció d'equips: fins al dia 15 de febrer
– Webinars de programació de videojocs: per determinar
– Webinars de programació d'Apps: per determinar
– Període de presentació de projectes: del 17 de maig al 01 de juny
– Període de votació popular: del 01 al 09 de juny
– Avaluació dels projectes pel jurat: del 10 al 16 de juny
– Cerimònia de clausura, comunicació de guanyadors i lliurament de premis: 17 de juny

👍 INSCRIPCIÓ EN STEAM JAM

Emplena el formulari d'inscripció

Utilitza el següent formulari per a inscriure't en la competició. Necessitaràs els noms dels participants, les edats i la categoria en la qual vols participar.
El periodo de inscripción ha finalizado.
Te esperamos en nuestra comunidad 🤗

Entra en la nostra comunitat de Discord

Els nostres mentors t'estan esperant en la comunitat de Up! Steam. Entra, saluda, coneix altres participants i resol els teus dubtes tant tècnics com relatives a la competició

Desenvolupa el teu projecte 🚀

Ja esteu llestos per a començar a desenvolupar el vostre projecte. Estem ansiosos per descobrir tot el que podeu fer.